• VEĽKONOČNÉ TVORIVÉ DIELNE na prvom stupni

             

            Veľká noc je v kresťanstve najdôležitejším sviatkom cirkevného roka. Oslavuje sa už od štvrtého storočia a znamená obdobie, keď sa končí pôst a začína sa obdobie veľkonočných slávností. V tradičnej kultúre sa so sviatkami   Veľkej   noci   spájali   obyčaje úzko späté s príchodom jari.

             

            V stredu, deň pred veľkonočnými prázdninami, sa pri tejto príležitosti uskutočnili v našej škole VEĽKONOČNÉ TVORIVÉ DIELNE. Deti využili svoj talent pri zhotovovaní rôznych veľkonočných výrobkov. Každé dieťa pridalo ruku k dielu a vzniklo z toho veľké množstvo pekných dekorácií. Každá trieda vyrábala vlastné dekorácie súvisiace s Veľkou nocou – sliepočky, kraslice, kuriatka, kvety a mnoho ďalších. Pracovali ako včeličky a výsledok ich práce bolo možné vidieť v interiéri školy.

             

            Žiaci sa tešili z pekných spoločných výtvorov a príjemne stráveného dňa.

          • GEOGRAFICKÁ OLYMPIÁDA- OKRESNÉ KOLO

             

            Dňa 31. 3. 2023 sa v Základnej škole J. Móra v Komárne uskutočnil už 58. ročník okresného kola geografickej olympiády, kde sa súťažilo v 3 kategóriách. Okresné kolo pozostávalo z teoretickej časti, otázok z miestnej krajiny a nakoniec z praktickej časti, pričom žiaci mohli získať maximálny počet 100 bodov. Našu školu reprezentoval žiak 6. triedy v kategórii F, kde bol mimoriadne úspešný. Ľuboš Ondrejó úlohy suverénne zvládol a získal 90 bodov, čím skončil na 2. mieste. Postupuje do krajského kola. Ďakujeme Ľubošovi za výbornú reprezentáciu školy a prajeme veľa úspechov aj v krajskom kole, ktoré sa uskutoční 26.4. v Zlatých Moravciach.

             

            Žiaka na súťaž pripravovala Mgr. Klára Szászová

          • PYTAGORIÁDA- OKRESNÉ KOLO

            V dňoch 20. – 21. 3. 2023 sa konal 44. ročník okresného kola v Pytagoriáde.

            Pytagoriáda je matematická súťaž, v ktorej okrem správnosti vypočítaných príkladov rozhoduje aj čas, za ktorý žiaci vypočítajú dané príklady. Za správnosť a za čas vypočítaných príkladov sa prideľujú príslušné body. Výsledné hodnotenie bodov sa teda skladá z dvoch položiek, z bodov za správnosť a z bodov za čas.

            Naši žiaci nás výborne reprezentovali v troch kategóriách:

            Laura Budai – v kategórii P5

            Ľuboš Ondrejó – v kategórii P6

            Dominik Szekeres – v kategórii P8

            Laura Koczkásová – v kategórii P8

            Rebeka Mészárosová – v kategórii P8

            Rebeka Szitásová – v kategórii P8

            Dvaja žiaci, Laura Koczkásová (P8) a Ľuboš Ondrejó (P6) získali postup do celoštátneho kola, ktoré sa uskutoční 23. – 24.5.2023.

            Žiakov, ktorí sa zúčastnili okresného kola Pytagoriády pripravovali: Ing. Ján Hinora, Mgr. Blažej Szegi.

            Ďakujeme všetkým za výbornú reprezentáciu školy.

          • Projekty