• VYHODNOTENIE

            Vesmír očami detí 2022

             

            SLOVENSKÁ ÚSTREDNÁ HVEZDÁREŇ V HURBANOVE

            V SPOLUPRÁCI S HVEZDÁRŇAMI, OKRESNÝMI ASTRONOMICKÝMI KABINETMI,

            CENTRAMI VOĽNÉHO ČASU A REGIONÁLNYMI OSVETOVÝMI STREDISKAMI

             

            Vo výtvarnej súťaži Vesmír očami detí nám naši žiaci každoročne dokazujú svoju šikovnosť, kreativitu a veľkú fantáziu. Do okresného kola tejto súťaže postúpili v tomto školskom roku výtvarné práce žiakov:

            2.stupeň/III. kategória - Semir Šurnovský, Laura Koczkásová, Viktória Michalčíková, Dominik Szekeres, Rebeka Mészárosová.

            1.stupeň/II. kategória – Áron Múčka, Áron Blahovič, Patrik Bielik, Leila Bohosová.

            Všetkým postupujúcim držíme palce v okresnom kole súťaže.

            (Mgr. A. Labanczová)

          • VYHODNOTENIE

            Školské kolo recitačnej súťaže Šaliansky Maťko

             

            Dňa 17.3. 2022 sa konalo na hodine slovenského jazyka a literatúry školské kolo recitačnej súťaže Šaliansky Maťko. Súťaže sa zúčastnili žiaci 5. ročníka, Rebecca Karkó, Zuzana Virágová, Eliška Urbanová a Michal Urban.

            V školskej knižnici nám recitátori predniesli slovenské povesti. Všetci sme sa preniesli do minulosti, do čias mocného uhorského kráľa Mateja Korvína, či života obyčajných ľudí.

            Vyhodnotenie školského kola recitačnej súťaže Šaliansky Maťko sa konalo 18.3.2022. Na prvom mieste sa umiestnila Rebecca Karkó, ktorá bude reprezentovať našu školu. Na druhom mieste skončila Eliška Urbanová. O tretie miesto sa podelili Zuzana Virágová a Michal Urban. Všetci recitátori boli skvelí, odniesli sme si krásny umelecký zážitok.

            Všetkým výhercom srdečne blahoželáme a Rebecce želáme veľa úspechov v okresnom kole.

          • ŠKOLSKÝ KARNEVAL 2022

            ŠKOLSKÝ KARNEVAL 2022

             

            ZŠ na Modranskej bola roky známa originálnym fašiangovým karnevalom, ktorý bol symbolicky ukončený sprievodom masiek. Časy sa však menia a pandémia školské akcie nepovoľuje, preto sa pani učiteľky a pani vychovávateľky rozhodli zorganizovať deťom karneval v triedach, a ... bolo fajn. Karnevalovými dekoráciami vyzdobené priestory tried sa v tento deň premenili na tanečný parket. Po veľkej prestávke, keď sa triedy vyzdobili a všetci zúčastnení premenili na masky, vypukla fašiangová zábava. Ani pani učiteľky sa nedali zahanbiť a nielenže v tento deň neskúšali, ale sa tiež premenili na masky a zapojili sa do všeobecného veselia. Atmosféra bola úžasná, plná smiechu, veselosti a radosti. Malou pozornosťou boli odmenené všetky masky a pochutnali si aj na dobrotách, ktoré im pripravili rodičia. Švédske stoly boli plné dobrôt od výmyslu sveta. Vyhlásená bola aj:

            SÚŤAŽ O  NAJKRAJŠIE VYZDOBENÚ KARNEVALOVÚ TRIEDU.

            Nádherne vyzdobené triedy nás presvedčili o tom, že kreativita našim žiakom nechýba. A tie prvé NAJ triedy získali poukážku v hodnote 20, 15 a 10 eur do cukrárne Coffee & Cakes v Bátorových Kosihách. Na 1. mieste sa umiestnili žiaci ŠTVRTÉHO ročníka, na 2. mieste žiaci PRVÉHO ročníka a na 3. mieste žiaci SIEDMEHO ročníka.

            Prežili sme nádherný deň plný smiechu a radosti, na ktorý budeme ešte dlho spomínať. Spoza masiek žiarili veselé detské očká, ktoré si karneval veľmi užívali. Deti s nadšením tancovali, spievali, ale aj súťažili.

            Čo viac dodať? Ďakujeme všetkým rodičom za prípravu občerstvenia a OZ JUNIOR za zakúpenie darčekových poukážok a cien pre všetky masky.

            Perfektné masky, skvelá nálada, pekné prostredie.... taký bol náš karneval. Tešíme sa o rok!

            Zodpovedná: Mgr. Alena Bazsóová


             

          • VYHODNOTENIE

            Úspech v okresnom kole Geografickej olympiády

             

            MOTTO: „Vzdelanie má horké korienky, ale sladké ovocie.“

             

            Tento Aristotelov výrok je viac než pravdivý. Každý, kto sa začína vzdelávať má ťažké začiatky, no odmena za tú namáhavú prácu je najsladšia, ako len môže byť. Vzdelávať sa nikdy nebolo jednoduché. Nikto múdry z neba nespadol. A tak sa stalo zvykom, že žiaci zo ZŠ na Modranskej dlhodobo svojou usilovnosťou a húževnatosťou, pod vedením Mgr. Kláry Szászovej, dosahujú v geografickej olympiáde jedny z najlepších výsledkov v okrese. Inak tomu nebolo ani v tomto ročníku. 17. februára 2022 sa uskutočnilo okresné kolo, v ktorom sa stretli prví traja najúspešnejší riešitelia zo všetkých základných škôl okresu Komárno v piatich kategóriách. Medzi piatakmi, v kategórii G postúpil do tejto súťaže aj žiak našej školy Ľuboš Ondrejó. V konkurencii tých najlepších sa nestratil, ba práve naopak. S výrazným bodovým náskokom pred ostatnými zvíťazil. Obsadil prvé miesto z 27 súťažiacich. Za zmienku stojí aj výsledok, ktorý dosiahol. Z počtu bodov 100 získal celkom 98 bodov.

             

            Víťazovi srdečne blahoželáme a ďakujeme mu za úspešnú reprezentáciu našej školy.

          • VYHODNOTENIE

            Recitačná súťaž Hviezdoslavov Kubín

             

            Dňa 21.2. 2022 sa v našej škole uskutočnilo školské kolo recitačnej súťaže Hviezdoslavov Kubín.

            Žiaci predstavili svoje nadanie v prednese umeleckej literatúry. Súťaže sa zúčastnilo 14 žiakov z druhého až deviateho ročníka. Súperenie o postup do ďalšieho kola bolo veľké. Môžeme však povedať, že vyhral každý, kto sa súťaže zúčastnil.

            Do okresného kola súťaže postúpili žiaci:

                                            Laura Koczkásová – 7. roč.

                                            Adem Braham – 6. roč.

                                            Rebecca Karkó – 5. roč.

                                            Ronald Gažo – 4. roč.

            Všetkým postupujúcim držíme palce.

            ( A. Labanczová )

             

             

            Rebecca Karkó - 2. kat. próza, ZŠ Bátorove Kosihy

          • VYHODNOTENIE

            ÚSPECH V OKRESNOM KOLE

            TECHNICKEJ OLYMPIÁDY (2021/2022)

             

            Technická olympiáda (TO) je súťaž určená žiakom vyšších ročníkov ZŠ a 1. až 4. ročníka osemročných gymnázií v Slovenskej republike, ktorá svojim obsahom motivuje žiakov k tvorivej činnosti. Súťaž má postupový charakter a teoretickú a praktickú časť.

            Znie to trochu paradoxne, ale aj technické znalosti a zručnosti je možné preukázať dištančným spôsobom. IUVENTA – Slovenský inštitút mládeže v spolupráci so Slovenskou komisiou Technickej olympiády sa s danou epidemiologickou situáciou rozhodla popasovať a pripravila pre súťažiacich všetky kolá – teda od školského cez okresné, krajské až po vyvrcholenie celoštátnym kolom.

            Žiaci sa pripravovali pod vedením Ing. Jána Hinoru. Súťažili v online teste, v ktorom preukázali nielen teoretické technické vedomosti, ale potrápili sa aj s virtuálnymi praktickými úlohami.

             

            Na treťom mieste v okrese sa umiestnili dvaja žiaci zo Základnej školy Bátorove Kosihy:

            Filip Tóth - žiak 8. ročníka,

            Ákos Hendrik - žiak 9. ročníka.

             

            Víťazom srdečne gratulujeme a všetkým súťažiacim prajeme silnú motiváciu do ďalšieho technického štúdia a radosť z praktického „majstrovania“.

          • VYHODNOTENIE

            Strieborné pásmo v projekte

            „HOVORME O JEDLE“

             

            Celoslovenskú súťaž Hovorme o jedle organizovala už deviaty krát Slovenská poľnohospodárska a potravinárska komora a Centrum rozvoja znalosti o potravinách.

            Do súťaže bolo prihlásených 258 škôl z celého Slovenska, pričom naša škola získala strieborné pásmo.

            Počas Týždňa zdravej výživy žiaci so svojimi triednymi učiteľmi zrealizovali množstvo aktivít na vyhlásené denné témy o potravinách. Spomedzi programov bol hlavný „Deň ovocia a zeleniny“, na ktorom žiaci z ovocia a zeleniny vytvárali rôzne zaujímavé výtvory, tvorili rôzne postery o dôležitosti ich konzumácie, pripravovali zeleninovo-ovocné jedlá a venovali sa športovým aktivitám. Zo zrealizovaných aktivít k vyhlásenej téme sme zaslali súťažný príspevok – prezentáciu. Zapojili sme sa aj výtvarnými prácami do súťaže Chutné maľovanie a literárnou tvorbou do súťaže Najzdravšie ovocie a zelenina rastie za rohom. Cieľom súťaže je vyvolávať a podporovať spoluprácu a aktívnu účasť školy pri vzdelávaní detí a mládeže o potravinách a dobrých stravovacích návykoch ako súčasť zdravého životného štýlu.

            Mgr. Alena Bazsóová

        • VYHODNOTENIE
          • VYHODNOTENIE

            Geografická olympiáda

            Aj napriek tomu, že Geografická olympiáda pre mnohých žiakov znie nudne, stále sa nájdu nadšenci, ktorí sa chcú učiť nové veci. Títo žiaci však vedia, že získané vedomosti prinášajú ovocie nielen vo forme odmien, ale aj postupu do ďalšieho vyššieho kola olympiády. V stredu 24. októbra 2021 sa uskutočnilo školské kolo 50. ročníka Geografickej olympiády. S ohľadom na aktuálnu epidemiologickú situáciu sa po prvýkrát konalo prostredníctvom online testu na celom Slovensku. Školských kôl sa mohli zúčastniť všetci žiaci, ktorí o to prejavili záujem. Čas na vypracovanie testu bol maximálne 90 minút, úspešným riešiteľom bol každý, kto dosiahol minimálne 55 bodov zo 100 možných. Do okresného kola postupuje za školu Ľuboš Ondrejó žiak piateho ročníka, ktorý získal 90 bodov.

            Srdečne mu gratulujeme a prajeme veľa šťastia v okresnom kole, ktoré bude 17. februára 2022.

             

            Mgr. Klára Szászová

        • Projekty